welcome..!! thank you for your goodness to visit my blog! don't forget to follow this site! and leave some words and your link..insha Allah I'll follow yours back..

istimewa seorang sahabat lelaki,,,
bismillahirrahmanirrahim,,,,
ana ingin berkongsi sesuatu dengan sahabat sekalian,, tentang suatu post yang ana jumpai di blog
selamat membaca,,,


post ini mengisahkan istimewanya mempunyai sahabat lelaki,,,emm,, bukan teman lelaki tau,,,,

Pemaaf
Sekiranya kamu menyinggung perasaanya ataupun melakukan sesuatu yg buat dia marah dia tetap mudah utk memaafkan kamu.Berbeza ngan sahabat perempuan yg agak sedikit emosi dan kalau merajuk mesti berhari-hari.

Penyayang

Sahabat lelaki deikurniakan sifat yg sngat penyayang.Bila kamu ada masalah biar bagaimana susah dan sibuk sekalipun dia pasti akan mengutamakan kamu kerana bagi lelaki sahabat lebih penting dari segala-galanya.

Pendengar yg baik

Apabila kamu berkongsi masalah,sahabat lelaki adalah seorang pendengar yg baik berbanding dari sahabat perempuan.selain memberikan perhatian sepenuhnya dan cerita-cerita kamu lelaki juga tidak akan menyampuk atau memberikan sebarang komen sebelum kamu menghabiskan cerita kamu.

Pelawak

Sebagai sahabat kamu bertuah kerana dia akan sentiasa menceriakan hidup kamu dgn lawak jenakanya.Dia tidak kisah sekalipun terpaksa menjadi pelawak tidak bergaji demi melihat sahabatnya tertawa.

Penyimpan rahsia

Jgn bimbang utk berkongsi rahsia dgnnya kerana sahabat lelaki sememangnya seorang penyimpan rahsia yg baik.

Pemurah

Dia sering membayar makanan dan minuman setiap kali kamu berdua keluar makan bersama.Lelakikan ego jadi malulah kalau biarkan kamu yg membayar.tapi jangan keluar berdua je sudah laa ye,,,,

Untungnya punya sahabat lelaki……
andai segala batas2 antara ajnabi itu masih dapat dirapi sebaik mungkin,,,,selepas membaca post seorang sahabat ini,,,
kini kusedar,,, betapa pentingnya untuk menghargai seorang sahabat lelaki,,,,,
hargailah sahabat anda sama ada lelaki atau perempuan,,,,

SELAMAT MEMBACA..!! -hikmah hayat-

No comments:

Post a Comment